За връзките на тийнейджърите

Aug 22, 2016 08:13 · 469 words · 3 minutes read Връзки

Това е пост от Боби - тинейджър, мой приятел и гост-автор тук.

Ах, ето още една болна тема за подрастващите деца. Не само болна, но и грешно разбрана от повечето. Желанието на всеки един тийнейджър да си има гадже е напълно разбираемо. Имаме статус в обществото, с който си повдигаме егото. Имаме си партньор, с когото да си споделяме снимките… ирония. Имаме си някого за губене на време. Имаме си човек, който си мислим, че обичаме, но истината е, че ние сме само обсебени, вкопчени в този човек, мислейки това за любов. 16-годишните, не мисля, че са способни да направят тази разлика. И живеят с тази нагласа, докато горчивата истина не изплува бавно в съзнанието им, и разберат, че всичките тези мимолетни връзки са загубено време.

Разбирам ги обаче. Всичките тези сценки от Холивуд, Боливуд, Дисни и прочие… те са им втълпили в главите тези разбираня. Няма как да виним децата, те просто така са възпитани. И за съжаление това е прието от обществото, и малко хора се престрашават да тръгнат срещу тези общоприети “правила”. Като например, полиаморията. Това да имаш няколко връзки с различни членове на противоположния пол се счита за табу. И ако искате да следвате тази практика сте приети за играчи, задници, нещастници, курви, лесни жени и прочие. Наистина е тъжно, но такива като мен има. Може би просто българите са консервативни на тази тема. И се изисква много кураж да преплуваш през всички тези критики и обиди. Точно затова, мисля че тийнейджърските връзки са една голяма глупост. Измишльотина. Няма връзки. Има контрол. Има обсебване. Има завист, ревност. Няма доверие… Пълна глупост.

Ако си мислите, че гаджето Ви наистина ще ви “обича” до края на живота си, само почакайте да завършите училище. Нямам нищо против тийнейджърските връзки. Хубаво, заблуждавайте се докато можете. Правете си кефа. Мислете си, че това е любовта на живота Ви. Но знайте, че нищо не продължава завинаги. И тук става въпрос главно за момичетата, защото те са тези, контролиращи, влюбчиви, заблудени същества, които вярват в “любов от пръв поглед”, “той е единствен, специален, няма друг като него”. И това пак, заради филмите и сериалите, които са ни втълпили тези вярвания.

Гадната истина е, че хората идват и си отиват, особено през тийнейджърските години. Едни отиват да учат в чужбина, други искат да започнат начисто с нови приятели, трети вече напълно са ви забравили. Колкото и да се опитваме, няма как да задържим любимия човек завинаги. Не зависи от нас, както и много други неща. Затова, просто се отпуснете и се наслаждавайте на младите си години, докато още отговорностите ви са да си измиете зъбите и да ходите на училище. Излизайте с членове на срещуположния пол, натрупайте опит докато сте млади, забавлявайте се и не го приемайте на сериозно. Защото в крайна сметка, не си ли оставаме сами дори докато всъщност имаме гаджета?